Při nákupu nad 1400Kč doprava zdarma ❤

Cordyceps pro podporu obranyschopnosti

cordyceps-latta

Pro housenku představuje smrt, člověku značně pomáhá. Řeč je o housenici čínské, která se právem řadí mezi nejoblíbenější houby čínské medicíny. Aneb proč rozhodně stojí Cordyceps za zmínku a co byste o něm určitě měli vědět? Možná budete překvapeni, jaký vliv má na lidské zdraví. 

Cordyceps – jedna z nejcennějších hub čínské medicíny

Cordyceps je specifická houba patřící již po staletí mezi vynikající prostředky tradiční čínské medicíny, podporující lidské zdraví. Česky se nazývá housenice čínská, neboť jako housenka skutečně vypadá. Číňané se proto dlouho domnívali, že jde skutečně o housenku. Že tomu tak není, se již dobře ví, ale spojení s housenkami je tam větší než jen podoba. Houba Cordyceps totiž roste tak, že parazituje na housenkách některých motýlů nebo larev hmyzu

 

Cordyceps sinensis je v podstatě spojením houby a housenky žijící ve vysokohorských oblastech Číny, v Himalájích a na Tibetské náhorní plošině. V tradiční čínské medicíně se využívá již celá staletí. Její původ sahá až do dob dynastie Ming, kdy si tibetští pastýři všimli, že zvířata spásající Cordyceps mají úžasnou sílu, vitalitu a jsou nadprůměrně plodná. Právě proto začali Cordyceps sbírat a velmi záhy se z něj stal velmi ceněný produtk na císařském dvoře. V současnosti se Cordyceps řadí mezi nejcennější houby, neboť je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů, stopových prvků a dalších aktivní látek jako třeba betaglukany.

  • Cordyceps je pěstovaný v laboratořích
  • Přírodní cordyceps je poměrně těžko k sehnání a bývá velmi drahý, neboť se sbírá ručně.
  • Proto Cordyceps pro použití v doplňcích stravy bývá pěstován v laboratořích. Biotechnologové totiž nyní dokáží vytvořit 100% přírodní substráty, rýžové nebo dřevěné, na kterých Cordyceps vypěstují i bez přítomnosti housenek. 

 

Cyklus růstu houby v laboratořích je kratší (v přírodě se jedná o cca 5 až 6 let) a lze tedy očekávat, že efekty pro náš organismus zřejmě nebudou tak silné, jak se praví v pradávných čínských herbářích. I takto vypěstované houby jsou však malým zázrakem a na lidské zdraví mají skutečně blahodárné účinky. 

 LattaRose health

 

Vliv Cordycepsu na lidské zdraví

Cordyceps obsahuje přibližně 25 % bílkovin, 8 % tuku, 29 % sacharidů, 18 % vlákniny a 4 % minerálních látek. Dále pak také aminokyseliny, například histidin, který je mimo jiné potřebný pro správný růst dětí. Obsahuje i nukleosid adenosin a cordycepin. Mastné kyseliny jsou zastoupeny linolenovou a olejovou kyselinou. Obsažen je i vitamin B12 a z minerálních látek železo, vápník, fosfor, hořčík a další.

 

Vliv Cordycepsu na lidské zdraví se liší z hlediska západní a východní medicíny. Lidé Cordyceps nejčastěji užívají při poruchách plic či jiných respiračních onemocněních,. Používá se také pro podporu obranyschopnosti, při problémech s játry, zlepšení celkového zdraví, proti stárnutí a při dalších zdravotních komplikacích. 

 

Jestliže vás tato houba také zaujala, můžete ji do těla doplnit pomocí doplňků stravy, a vyzkoušet tak její vliv na vlastní kůži. 

Zpět do obchodu