Při nákupu nad 1400Kč doprava zdarma ❤

Jaká je souvislost L-Tryptofanu s dobrou náladou?

l-tryptofan-latta

Možná jste i vy již zaznamenali, že se o L-Tryptofanu často hovoří jako o malém zázraku, který podporuje vytvářet dobrou náladu téměř na počkání. Takhle jednoduché to s ním sice není, ale pravdou zůstává, že L-Tryptofan má na naše psychické zdraví skutečně značný vliv. Co to tedy ten L-Tryptofan přesně je a jak v lidském těle funguje? 

Co je to L-Tryptofan?

L-Tryptofan je esenciální aminokyselina nezbytná pro zpracování bílkovin a pro produkci serotoninu. V lidském organismu se podílí na mnoha důležitých procesech, kdy jedním z těch základních je přísun/transport (glukózy/energie) do nervových buněk, čímž je zachována správná funkce centrální nervové soustavy. Jedná se však o látku, kterou si naše tělo neumí samo vyrobit, a tak je třeba mu ji dodávat ve formě bohaté potravy nebo prostřednictvím vhodných doplňků stravy jako je LattaRose Harmony. Což nám opět připomíná, že pestrá strava je zcela zásadním prvkem, který ovlivňuje spoustu dalšího.

L-Tryptofan skutečně přispívá k dobré náladě 

Správná funkce našeho mozku a dobrá nálada závisí na jedné a té samé látce – serotoninu, kterému se často přezdívá „hormon štěstí“. Právě serotonin totiž pomáhá přenášet mozkové signály mezi nervovými buňkami a ovlivňuje naše mozkové funkce, které následně působí na náš spánek, náladu i chutě. A právě L-tryptofan má na svědomí to, že naše tělo dokáže serotonin přirozeně produkovat. Jestliže tedy konzumujeme dostatečné množství potravin, které tuto aminokyselinu obsahují, pomáháme tělu navozovat přirozené relaxační pocity, zajistit kvalitní spánek a dobré mentální zdraví.

Kde L-Tryptofan najdeme?

Jednou z výhod L-Tryptofan je, že se vyskytuje v mnoha potravinách živočišného i rostlinného původu. Nalezneme ho třeba v masu, mléku a mléčných výrobcích, oříšcích, rybách, sýrech, celozrnných potravinách, banánech, pečivu, fazolích, špenátu a podobně. Kromě běžné stravy lze tryptofan získat i z nejrůznějších doplňků stravy. 

Významné množství aminokyseliny L-Tryptofan najdeme také v zelených potravinách, konkrétně v chlorelle pyrenoidose nebo mladém ječmeni. Ne nadarmo se říká, zelená barva je barvou uklidnění a harmonie

 

Hlavní benefity L-Tryptofanu 

Jaké jsou hlavní benefity aminokyseliny L-Tryptofan?

  • přispívá k normální psychické činnosti 
  • přispívá k normální činnosti nervové soustavy
  • je pro lidské tělo důležitý z hlediska psychických i fyzických funkcí
  • vyskytuje se v mnoha živočišných i rostlinných potravinách
  • lze ho tělu dodávat pomocí pestré stravy i potravinových doplňků 

LattaRose harmony

Jak tělu doplnit L-Tryptofan?

Jste si vědomi, že dostatečně nekonzumujete potraviny obsahující L-Tryptofan nebo je z důvodu zdravotních diet konzumovat nemůžete? Nebojte svému tělu doplnit tuto aminokyselinu pomocí doplňků stravy obsahujících právě L-Tryptofan jako LattaRose Harmony. Uvidíte, že nebudete litovat. L-Tryptofan má na lidskou pohodu skutečně zásadní vliv.

Zpět do obchodu