Při nákupu nad 1400Kč doprava zdarma ❤

Jak zmírnit projevy menopauzy (klimakteria)?

Menopauzaklimakterium či přechod je přirozeným biologickým procesem v životě každé ženy, který označuje konec menstruačního cyklu. Obecně se menopauza diagnostikuje, když žena neměla menstruaci po dobu 12 po sobě jdoucích měsíců bez jiných zdravotních důvodů.

142908454_m_normal_none

Během menopauzy dochází k poklesu produkce ženských pohlavních hormonů, zejména estrogenu a progesteronu. Tento proces je přirozenou součástí stárnutí a obvykle se vyskytuje u žen ve věku mezi 40 až 60 lety. Některé ženy mohou začít menopauzu dříve nebo později.

Menopauza není nemoc, přesto vyžaduje zvláštní pozornost a není radno ji podceňovat. Lékař dokáže menopauzu odhalit poměrně snadno na pravidelné preventivní prohlídce na základě věku a dalších příznaků, o kterých ho budete informovat. V případě pochybností lze podstoupit krevní test, který ověří hladinu hormonů (kromě poklesu pohlavních hormonů progesteronu a estrogenu dochází během přechodu u žen ke zvýšení produkce folikulostimulačního hormonu – FSH)

Menopauza přináší různé příznaky, které se u každé ženy mohou lišit. Mezi běžné příznaky menopauzy patří návaly horka (prudké pocení a zvýšení tělesné teploty), nespavost, výkyvy nálad, snížená libido, únava, změny menstruačního cyklu, osteoporóza (ztráta kostní hmoty) a další.

Existuje několik způsobů, jak zmírnit projevy menopauzy:

 

86904452_m_normal_none

  • Vyvážená strava: Zaměřte se na zdravou a vyváženou stravu s dostatečným příjmem živin, vitamínů a minerálů. Zahrnujte potraviny bohaté na vápník (například mléčné výrobky, tmavolisté zelené listové zeleniny), vitamín D (například ryby, vejce), vitamín E (například ořechy, semínka) a vlákninu (ovocné a zeleninové). Omezte příjem kofeinu, alkoholu a kořeněných potravin, které mohou zhoršit některé příznaky menopauzy.

 

  • Pohyb a cvičení: Pravidelná fyzická aktivita a cvičení mohou pomoci snížit některé příznaky menopauzy, jako je nespavost, náladovost a zvýšená chuť či naopak nechutenství. Zkuste začlenit aerobní cvičení, jako je chůze, běh, plavání nebo jízda na kole, do svého každodenního režimu.

 

  • Relaxace a stres management: Menopauza může být spojena s větším stresem a emocionálními výkyvy. Zkuste relaxační techniky, jako je hluboké dýchání, meditace, jóga nebo aromaterapie, které vám mohou pomoci zvládat stres a zlepšit vaši náladu.

 

  • Vhodné doplňky stravy: Existuje několik doplňků stravy, které se často používají ke zmírnění projevů menopauzy.

LattaRose harmony- web 800px

 

Mezi byliny které jsou tradičně používány pro podporu zdraví během menopauzy patří:

  1. Maca peruánská
  2. Červený jetel
  3. Ženšen pravý
  4. Damiána

 

LattaRose Harmony je speciálně zkombinovaný doplněk stravy složený ze 6 vybraných aktivních látek, aby udržoval hormonální rovnováhu každé ženy. LattaRose Hamorny je vhodný pro zmírnění projevů klimakteria, díky obsaženým bylinám jako je Maca, Damiána a Hořčík.

 

Zpět do obchodu