Při nákupu nad 1400Kč doprava zdarma ❤

Vitamin B5 – proč je označován jako vitamin krásy?

Vitamin B5 je známý také pod názvem kyselina pantothenová. Ten je odvozený od řeckého slova „pantos“, což znamená všudypřítomný. Kyselina pantothenová se totiž vyskytuje ve všech tkáních našeho těla a její funkce je nezastupitelná. Proč je navíc Vitamin B5 označován za vitamin krásy?

 

201313866_m_normal_none

Vitamin B5: Vše, co byste o něm měli vědět

Kyselina pantothenová je součástí řady enzymů – bílkovin řídících chemické reakce v našem těle. Jako součást koenzymu A je nezbytná pro odbourávání tuků, sacharidů a různých aminokyselin, ale i pro tvorbu mastných kyselin, cholesterolu a steroidních hormonů. 

Kyselina pantothenová patří mezi vitaminy rozpustné ve vodě. Podporuje správnou funkci nervové soustavy a je prospěšná pro zdraví vlasů, sliznic a kůže. Ne nadarmo se tak vitaminu B5 také přezdívá jako vitamin krásy

Vliv Vitaminu B5 na lidský organismus

  • přispívá k normální syntéze a metabolismu steroidních hormonů, vitaminu D a některých neurotransmiterů
  • přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání
  • podporuje normální mentální činnosti
  • přispívá k udržení normálního stavu vlasů
  • přispívá k normálnímu energetickému metabolismu

V čem je Vitamin B5 obsažen?

Kyselina pantothenová se alespoň v malé míře vyskytuje téměř ve všech potravinách. Obzvlášť dobrými zdroji Vitaminu B5 jsou pak zejména játra, ryby, mléko, kvasnice, celozrnné výrobky a luštěniny, konkrétně zralý hrách. Při vyvážené stravě je proto nedostatek vitaminu B5 velmi vzácný.

 

72799153_m_normal_none

Doplňujte tělu denní dávku Vitaminu B5

Odhadovaný denní příjem vitaminu B5 pro dospělého muže je 7 až 10 mg, pro dospělou ženu 4 až 7 mg a pro děti 5 mg. Toto množství dokáže našemu tělu jednoduše dodat pestrá a bohatá strava. Jestliže jste si ovšem vědomi, že z důvodů alergií či nejrůznějších diet nepřijímá vaše tělo tolik kyseliny pantothenová, kolik by mělo, doplňujte svému tělu Vitamin B5 pomocí vhodného doplňku stravy. Vsadit můžete na LattaRose Beauty, kde je Vitamin B5 obsažen spolu s dalšími důležitými složkami.

 

LattaRose beauty + tablety

 

Zpět do obchodu