Při nákupu nad 1400Kč doprava zdarma ❤

Probiotika Lactospore: V čem předčí klasická probiotika?

Lactospore je patentovaná forma probiotik. Přesněji je to bakterie Bacillus coagulans, která vyniká svou odolností vůči vnějším vlivům v nehostinném prostředí trávicího traktu. Probiotika Lactospore jsou oproti klasickým obzvlášť dobře snášena a podporují správnou funkcí trávicí soustavy. 

 probiotika-lattarose


Probiotika jako klíč k dobré imunitě

S probiotiky jsme se někdy setkali již zřejmě všichni. Často jsou doporučovány k užívání, pokud například bereme nějaká léčiva, která ničí přátelskou mikroflóru v našich střevech (jedná se o antibiotika a podobné přípravky). Lidský zažívací trakt totiž obsahuje skutečně velké množství živých mikroorganismů, které jsou velmi důležité nejen pro správný chod celého trávicího systému, ale i pro správnou funkci naší přirozené obranyschopnosti. Jestliže tak není v pořádku střevní mikroflóra, rychle se to projeví i na imunitě. Probiotik existuje stovky druhů a jedněmi z nich je právě Bacillus coagulans

 

Co je to Bacillus coagulans?

Bacillus coagulans (neboli Lactobacillus sporogenes či Lactospore) spolu s mnoha dalšími druhy patří do rodu Bacillus a řadí se mezi tzv. půdní probiotika. Jedná se o probiotické mikroorganismy vyskytující se v půdě. Dále je možné je nalézt v některých kysaných či fermentovaných potravinách (jogurty, kimchi a kysané zelí).

Od klasických probiotik se Bacillus coagulans odlišují především tím, že vytváří tzv. spory. Spora je vlastně ochranný obal chránící příznivé bakterie před různými nežádoucími vlivy okolního prostředí. Produkuje dvě látky. První je kyselina mléčná. Díky tomu se dříve Bacillus coagulans nesprávně zařazoval mezi bakterie mléčného kvašení. Druhou látkou je pak coagulin (složka antibakteriální). Ta dokáže ničit patogenní bakterie přítomné v organismu.

 

Bacillus coagulans versus klasická probiotika

Bacillus coagulans, stejně jako je tomu u všech probiotik, přispívá k normální funkci celého zažívacího traktu, podporuje správné trávení, udržení správného pH ve střevech a přispívá k obnově střevního mikrobiomu. Tím vším dohromady vlastně přispívá ke správné funkci našeho imunitního systému. Díky svým unikátním vlastnostem umí ale být ještě o něco prospěšnější.

 

Hlavní výhoda Lactobacillus sporogenes tkví právě ve výše zmíněných sporách. Právě díky nim jsou totiž tato probiotika chráněna před příliš vysokou, či nízkou vlhkostí a moc kyselým, nebo zásaditým prostředím. Mnohem snadněji se proto vyrovnají s přirozenou kyselostí žaludečních šťáv, a dostanou se tak na místo určení v nikterak nezměněném stavu. To je hlavní důvod, proč jsou půdní probiotika více blahodárná a výsledky jsou v jejich případě viditelné i tehdy, když je nepřijímáme ve velkém množství. 

Laktobacily a bifidobakterie je totiž nutné přijímat v poměrně vysokých kvantech, aby se přes žaludeční kyseliny dostala alespoň menší část. Důvodem absence nepropustného obalu spoustu z nich vůbec nepřežije.

 

Bacillus coagulans a jeho skvělá snášenlivost 

Značnou výhoda B. coagulans je také to, že je organismem velmi dobře snášen. Běžná probiotika mohou být u jedinců trpících onemocněním zažívacího ústrojí či u těch s výrazně sníženou obranyschopností špatně snášená. Může docházet k nežádoucímu přemnožení těchto bakterií a následnému nadýmání, průjmům nebo zácpě. 

 LattaRose health + tablety- web 800px

Bacillus coagulans jako součást doplňků stravy

Mimo to, že můžete probiotika Lactospore koupit jako samostatné tobolky a užívat je kdykoliv, kdy je potřeba, lze Bacillus coagulans užívat také jako součást doplňku stravy, jako je například LattaRose Health, který obsahuje i mnoho dalších důležitých složek. 

Zpět do obchodu