Při nákupu nad 1400Kč doprava zdarma ❤

Jak na silné a pevné nehty?

Lámavé a třepící se nehty se suchou nehtovou kůžičkou bývají po celý rok častým problémem nejen u žen. Přitom právě dokonale upravené nehty jsou tou vůbec nejlepší vizitkou. Jaké jsou hlavní příčiny lámání nehtů? A jak tomu lze snadno předcházet?

131914909_m_normal_none

Příčiny lámání a třepení nehtů

Příčin, kvůli kterým nejsou naše nehty v ideální formě, je celá řada. Nejčastěji se však na našich nehtech podepisuje dlouhodobý stres. Ten naše tělo vyčerpává po všech stránkách a nepřispívá vůbec ničemu. Dále pak není pro nehty velkým přínosem ani časté namáčení rukou do nejrůznějších saponátů. Je proto velice důležité používat ochranné rukavice a ruce si vždy po úklidu namazat hydratačním krémem. Stejně tak mohou lámající se nehty signalizovat nějaké onemocnění (například špatnou funkci štítné žlázy). Nejčastější příčinou špatného stavu nehtů je však nedostatek vitaminů a minerálů. Zejména pak zinku

Než se ovšem se svými nehty vydáte pro odbornou radu k lékaři, zkuste nejprve upravit svůj jídelníček, více se zaměřit na pestrou stravu, omezte alkohol, dopřejte svým rukám jenom tu nejlepší péči a nezapomeňte na užívání vhodného doplňku stravy. Právě potravinové doplňky, které obsahující látky podporující normální stav nehtů, mohou být jednoduchým řešením vašeho problému. Ideální variantou je doplněk stravy LattaRose Beauty. Jedná se o přírodní a ekologický produkt pro ženy, jež by si rády zachovaly mladistvý vzhled, hydratovanou pleť, krásné vlasy a pevné nehty. 

 

LattaRose beauty + tablety

Látky podporující normální stav nehtů

Pokud se rozhodnete podpořit stav svých nehtů doplňkem stravy, je důležité zjistit, jaké má složení a co přesně obsahuje. K pevným a krásným nehtům přispívá zejména selen, zinek nebo měď. Pozitivní vliv na nehty ale může mít i rybí kolagen

 

Zinek

123706382_m_normal_none

Zinek je jedním z vůbec nejdůležitějších minerálů lidského organismu. Účastní se totiž více než 300 biochemických reakcí (od trávení až po nervové funkce). Naše tělo si přitom neumí zinek samo syntetizovat, a tak ho musíme přijímat z potravy a vhodných doplňků stravy jako právě z produktu Latta Rose Beauty, který obsahuje zinek v chelatové formě, jež je nejvíce využitelnou formou pro naše tělo. 

Zinek je v našem těle hned po železe druhým nejhojnějším stopovým prvkem a je přítomen v každé buňce. Zinek je nezbytný pro syntézu DNA i pro dělení a tvorbu nových buněk. Má pozitivní vliv na imunitní systém. Přispívá k ochraně organismu před volnými radikály a plodnosti. Opomenout ale nesmíme ani to, že zinek přispívá k udržení normálního stavu nehtů, vlasů i pokožky.

Měď

130728168_m_normal_none

Měď se řadí mezi takzvané esenciální neboli nezbytné minerální látky. To znamená, že ji řadíme k látkám skutečně důležitým pro biologické funkce v těle. Patří mezi tři nejvíce zastoupené prvky v našem organismu, což je také důvod, proč rozhodně není dobré příjem mědi podceňovat. 

Na lidský organismus má měď mnoho pozitivních vlivů:

 

  • podporuje normální pigmentaci vlasů
  • podporuje normální pigmentaci pokožky
  • přispívá k normální funkci imunitního systému
  • podporuje normální stav nervové soustavy a kvality kůže
  • přispívá k normálnímu stavu pojivových tkání
  • přispívá k normálnímu energetickému metabolismu
  • přispívá k normální činnosti nervové soustavy
  • přispívá k normálnímu přenosu železa v těle
  • přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem

Selen

98706356_m_normal_none

Selen podporuje růst a kvalitu vlasů, přispívá k pevným a silným nehtům, má pozitivní vliv na obranyschopnost organismu a činnost štítné žlázy. Právě nedostatek selenu v těle se může velmi rychle projevit zhoršeným stavem vlasů, roztřepenými nehty nebo poklesem obranyschopnosti. Jeho příjem proto rozhodně nepodceňujte.

Rybí kolagen

138583122_m_normal_none

Rybí kolagen podporuje hydrataci pleti, která následně vede ke zlepšení pružnosti a pevnosti pokožky. Přispívá ke zvýšení syntézy přirozeného kolagenu, k udržení normálního stavu kloubů, vazů a šlach, a především také přispívá k regeneraci nehtů a vlasů.

 

Zpět do obchodu