Při nákupu nad 1400Kč doprava zdarma ❤

Reishi a její blahodárný vliv na imunitu

Reishi se právem řadí mezi medicinální houby a naprostý skvost tradiční čínské medicíny. Využívá se více jak 4000 let a postupně si podmanila celý svět. Obzvlášť oblíbená je pro svůj vliv na lidskou imunitu. Odkud přesně tato zázračná houba pochází a jaký další efekt může na člověka mít?

 

144347826_m_normal_none

Reishi: Královská houba podporující imunitu 

Reishi (Ganoderma lucidum), často přezdívaná také jako „královská houba“, má celou řadu pozitivních vlivů na lidský organismus. Je možné ji přijímat klasicky ve stravě, ovšem pro její nepříjemnou hořkou chuť je její použití v běžné kuchyni poměrně omezené. Mnohem častěji se proto užívají různé doplňky stravy s obsahem reishi

 

Česky se tato pozoruhodná houba jmenuje lesklokorka lesklá. Najdete ji i v českých lesích, ale jen vzácně. Jejím domovem je hlavně Asie. Konkrétně pochází z Číny, kde se jí říká Ling Zhi (v české transkripci božská houba, v jiném překladu také houba nesmrtelnosti). Po celém světě je ovšem známá pod japonským názvem reishi (nadpřirozená houba).

 

Plodnice jsou výrazně lesklé, až 30 centimetrů velké a vějířovitého tvaru. Rostou primárně na pařezech listnatých stromů (převážně dubu nebo habru) od května do října.

Co reishi obsahuje?

Blahodárná reishi obsahuje všech osm esenciálních aminokyselin, které si lidské tělo neumí samo vytvořit – valin, leucin, izoleucin, methionin, threonin, fenylalanin, tryptofan a lysin. Vitamin D a vitaminy skupiny B. Najdeme v ní i železo, selen a další minerály, především pak draslík, vápník, fosfor, hořčík, zinek a měď.

 

107195410_m_normal_none

Vliv reishi na lidské tělo

Reishi má na lidský organismus skutečně mnoho příznivých vlivů:

  • přispívá k přirozené obranyschopnosti
  • přispívá k normální funkci oběhové soustavy
  • přispívá ke snížení míry únavy 
  • přispívá ke snížení pocitu podráždění a stresu
  • přispívá k normální hladině cholesterolu v krvi

LattaRose health- web 800px

Jak reishi užívat? 

Reishi je kuchyňsky velmi špatně upravitelná, neboť její plodnice jsou velmi tuhé a výrazně hořké. Pro užívání v jiné podobě než jako například součást jídla se reishi řeže na tenké plátky, ze kterých se připravuje odvar, případně se macerují v alkoholu nebo rozemelou na prášek. Nejjednodušším způsobem je užívání sušeného prášku jako součást doplňku stravy LattaRose Health, kde je reishi obsažena ve své optimální koncentraci s deklarovaným podílem 30% polysacharidů.

 

Zpět do obchodu